Blog:
noutati, sfaturi, recomandari

Ce nu stiai despre usile antifoc

usile antifoc

Usile rezistente la foc, cunoscute si sub denumirea de usi “antifoc”, sunt folosite cu precadere in spatii publice in care este necesara o protectie suplimentara a persoanelor si bunurilor, in cazul declansarii unui incendiu.

Usile antifoc pot fi utilizate in mediul industrial, in unitati HoReCa, in institutii medicale, centre comerciale, cinematografe, restaurante, scoli si chiar in mediul rezidential. Aceste solutii de protectie ajuta la prevenirea raspandirii incendiilor si sunt realizate din otel galvanizat, incluzand de asemenea feronerii speciale, rezistente de asemenea la foc.

In cele ce urmeaza va vom prezenta tipurile de usi antifoc pe care vi le putem oferi la Nyos.

usa-antifoc-split-1-canatUsi antifoc 1 canat

Destinate in special zonelor in care fluxul de persoane este ridicat si se impun normele in vigoare pentru siguranta publica, aceste usi ofera o rezistenta sporita la foc.

Pot fi realizate in dimensiuni standard sau la comanda si pot fi de asemenea personalizate si accesorizate cu elemente suplimentare. La nivel de dotari standard, acest model de usa antifoc vine prevazut cu garnitura termoexpandabila, 3 balamale reglabile pe inaltime, izolatie de inalta densitate foarte eficienta si manere speciale pentru prevenirea accidentelor. Suplimentar, pot fi dotate cu manere anti-panica, amortizoare anti-panica sau geamuri rectangulare, fara ca oricare dintre aceste elemente sa afecteze in vreun fel rezistenta usii in caz de incendiu.

Usi antifoc 2 canaturiusa_antifoc_2_canaturi
Astfel de usi sunt intalnite cu preponderenta la cladirile de birouri sau spatiile comerciale, securizand acele puncte de acces destinate exclusiv personalului, ori caile de evacuare de urgenta sau punctele de aprovizionare.

La fel ca si usile cu 1 canat, pot fi personalizate din punct de vedere al dimensiunilor, ori se pot comanda in versiuni standard, la dimensiuni de 1150 – 2000 mm latime x 2050 sau 2150 mm inaltime. Garnitura termoexpandabila, balamalele reglabile pe inaltime si izolatia de inalta densitate vin tot ca dotari standard, alaturi de inchiderea automata cu arc de torsiune incorporat in balama. Suplimentar, usile cu 2 canaturi pot fi accesorizate cu bara anti-panica, amortizor pentru inchiderea usii, geamuri rectangulare sau placi metalice pentru rezistenta sporita la lovire.

usi-antifoc-visualUsi antifoc Visual

Aceste usi sunt disponibile in unul sau 2 canaturi, au o rezistenta ridicata la foc, sunt durabile si etanseizeaza orice spatiu atat impotriva focului, cat si a fumului sau gazelor toxice rezultate in urma incendiilor. Usile antifoc Visual sunt ideale pentru a tine sub control si a limita pagubele si potentialele pericole in caz de incendiu, datorita structurii lor foarte rezistente.

La nivel de dotari standard, usile antifoc Visual dispun de un toc cu structura perimetrala din otel zincat, cu izolare termica interna. Inchiderea automata este de asemenea standard, alaturi de amortizorul de inchidere al uzii si balamalele cu aripi reglabile pe inaltime si latime.

Ca dotari suplimentare, la usile antifoc Visual pot fi instalate manere anti-panica, manere electrice pentru controlul accesului, luminatoare laterale sau amortizor inchidere usa cu regulator de inchidere incorporat.

Usi antifoc Rolling Culisanteusi-antifoc-rolling-culisante

Pentru realizarea acestor usi performante sunt folosite tehnologii moderne, care asigura rezistenta acestora la foc pe un interval cuprins intre 60 si 120 de minute. Intrucat astfel de usi nu pot fi standardizate la nivel de dimensiuni, pot fi realizate doar cu dimensiuni la comanda, intr-un canat sau 2 canate.

Dotarile standard includ sine orizontale cu profile cu doua carucioare, fiecare cu cate 2 roti, marginea de inchidere care actioneaza ca o zona tampon pentru fum si include elemente de conectare a usii pentru inchiderea automata.

Ca dotari suplimentare, usile culisante pot fi accesorizate cu contragreutati pe marginea de culisare, cu usi pietonale, regulatoare de viteza sau sisteme de blocare pentru a opri raspandirea focului.

Oricare ar fi optiunea dumneavoastra in ceea ce priveste usile antifoc, specialistii Nyos va stau la dispozitie cu sfaturi si recomandari, pentru alegerea celor mai bune solutii. Accesati site-ul nyos.ro pentru informatii de contact sau detalii suplimentare despre usile antifoc.


Adauga Comentariu