Blog:
noutati, sfaturi, recomandari

Numeroasele avantaje ale utilizarii unei usi antifoc

numeroasele avantaje

Daca iti desfasori activitatea in cadrul unui spatiu care trebuie securizat in caz de incendiu, atunci alegerea unei usi antifoc este un demers ce trebuie realizat cat mai repede posibil. Auzim frecvent stiri privind incidentele cauzate de neglijente ale intreprinzatorilor din diverse domenii.

Iti vom prezenta in continuare elementele de baza pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand ai in plan achizitia unui astfel de produs.

Ce reprezinta usile antifoc si care este diferenta fata de o usa metalica normala?


Desi face parte tot din categoria usilor metalice, usa antifoc se deosebeste de acestea prin cuprinderea unor garnituri intumescente, care se expandeaza daca este cazul unor temperaturi extrem de ridicate, precum cele atinse in cazul unui incendiu.

Depinzand de clasa de rezistenta la ardere, protectia poate rezista un interval cuprins intre 60 minute si 120 minute. Atunci cand spatiul avut in vedere este dotat cu o usa antifoc, in cazul unei situatii anterior mentionate, evacuarea se poate realiza in parametri optimi si s-ar evita considerabil pierderile de vieti omenesti. Componentele de feronerie ale usii sunt special destinat protectiei, indiferent de natura produselor depozitate.

Care sunt avantajele utilizarii unei usi antifoc?

Destinate in special spatiilor precum sunt: depozitele, fabricile, supermarketurile, spitalele etc, usile antifoc prezinta o serie de avantaje prin utilizarea lor. O parte dintre acestea sunt:

 • Protectia elementelor depozitate in caz de incendiu
 • Eliminarea dezastrelor provocate in urma scurgerilor de caz
 • Facilitare in instalare
 • Durabilitate in timp
 • Caracter reversibil, prin modificarea sensului de deschidere al usii
 • Rezistenta la diversi factori meteorologici
 • Rezistenta la agenti chimici de natura coroziva
 • Calitate din punct de vedere estetic, prin vopsele folosite in realizarea sa
 • Evitarea unei amenzi

Realizarea mentenantei unei usi antifoc

In ceea ce tine de partea privind mentenanta unei usi de foc, identificam urmatoarele:

 • Este necesar sa se verifice functionarea corecta a modalitatii de inchidere si a facilitatii de blocare in mod automat. Acest lucru se realizeaza prin eliberarea usii de la jumatatea cursei de inchidere. In cazul in care se identifica probleme, solutiile constau in ajustarea balamalelor.
 • Trebuie sa se verifice daca pozitia garniturilor pe marginea canatului este una corecta si, de asemenea, persoana responsabila cu partea de mentenanta va verifica stare in care se afla aceste garnituri.
 • Este recomandat sa se verifice indeaproape daca exista spatii intre canat si toc, care ar duce la scaderea etanseitatii usii. Totodata, suprafata canatului nu trebuie sa prezinte urme de lovituri sau gauri. In ceea ce priveste portiunea pragului si a buiandrului, distanta maxima admisa este de 4 mm, iar in laterale de 8 mm.
Importanta utilizarii unei usi antifoc

Indiferent daca lucrati in cadrul unui depozit, faceti parte din personalul unui spital sau detineti o fabrica, cel mai important aspect este legat de siguranta pe care o aveti la locul de munca. Desi multe intreprinderi nu aloca suficienta importanta utilizarii unor elemente ignifuge, trebuie sa fim in permanenta la curent cu posibilitatile de asigurare in caz de incendiu. Astfel, daca se pune problema unui acest tip de hazard, orice spatiu prevazut cu o usa antifoc prezinta mult mai multa siguranta decat unul fara.


Adauga Comentariu